PARAGLIDING ŠKOLA SOKOLOVI

Paragliding škola i tandem letovi Lika

1

TEORIJSKI DIO OBUKE

OPREMA

Tijekom cijelog procesa obuke bit ćete opremljeni neophodnom opremom za paragliding.

  • krilo
  • sjedalica
  • rezervni padobran
  • radiostanica
  • kaciga

2

PRAKTIČNI DIO OBUKE

Cijena kompletne obuke:

1000€

500€

VJEŽBE NA TLU I PRVI LETOVI

Da biste krenuli na svoje paragliding putovanje, potrebno je slijediti nekoliko osnovnih koraka. Ovi koraci omogućit će vam da steknete potrebno teoretsko znanje, upoznate se s opremom i ovladate upravljanjem parajedrilicom prije nego što doživite nesvakidašnji osjećaj lebdenja nebom.

Teoretsko znanje: prvi korak je stjecanje osnovnog razumijevanja teorije paraglidinga. To uključuje učenje o aerodinamici, meteorologiji, principima letenja, sigurnosnim postupcima i propisima. 

Upoznavanje s opremom: nakon što ste stekli teoretsko znanje, vrijeme je da se upoznate s opremom za paragliding. To uključuje učenje o različitim dijelovima krila, sjedalice, rezervnog padobrana i drugih bitnih komponenti. Razumijevanje načina na koji oprema funkcionira i kako njome pravilno rukovati i održavati je ključno za sigurno i ugodno iskustvo letenja.

Kontrola sa zemlje: prije leta, važno je steći vještinu u kontroli parajedrilice na zemlji. Vježbe rukovanja na tlu pomažu vam razviti vještine kao što su podizanje, napuhavanje krila, upravljanje i slijetanje. Ove se vježbe obično izvode na otvorenom prostoru pod vodstvom iskusnog instruktora, omogućujući vam da izgradite samopouzdanje i kontrolu nad krilom.

Prvi let: trenutak kada se odvojite od tla i doživite prekrasan osjećaj slobode doista je nezaboravan. Uz vodstvo instruktora, krenut ćete na svoj prvi let. To može uključivati let u tandemu, gdje letite s iskusnim pilotom, ili solo let, ovisno o vašem programu obuke. Instruktor će vam dati upute i voditi vas kroz proces, osiguravajući sigurno i uzbudljivo iskustvo.

LETOVI NA MALIM VISINAMA

Nakon što smo svladali osnove, vrijeme je da podignemo svoje paragliding vještine na višu razinu.

Sada smo usredotočeni na usavršavanje naših polijetanja, usavršavanje vještina upravljanja parajedrilicom dok smo u zraku i osiguravanje glatkih i kontroliranih slijetanja. Vođeni iskusnim instruktorima letenja, napredujemo iz dana u dan, usavršavamo svoje tehnike i gradimo povjerenje u svoje sposobnosti.

Kako se uzdižemo sve više i istražujemo nebo, uzbuđenje eksponencijalno raste. Svaki let predstavlja nove izazove i prilike za rast. Naši instruktori pružaju neprocjenjivo vodstvo, dijeleći svoju stručnost i pomažući nam da razvijemo vještine potrebne za besprijekorno i ugodno paragliding putovanje.

Paragliding postaje više od obične rekreativne aktivnosti – postaje strast koja nas tjera da pomičemo svoje granice i istražujemo nove horizonte. Nebo postaje naše igralište, a svaki let novo je poglavlje u našoj sve većoj knjizi zračnih avantura.

Dakle, prihvatimo uzbuđenje i nastavimo naše paragliding putovanje, nadahnuti prekrasnim vidicima, naletom adrenalina i druženjem podijeljenim s kolegama entuzijastima. Pripremite se za uzbudljivu vožnju!

VISINSKI LETOVI

Dolazimo do vrhunca našeg paragliding putovanja – letova na velikim visinama! Vrijeme je da se upustimo u avanture koje izazivaju strahopoštovanje.

Kako krećemo na ove visinske letove, trajanje naših izleta se produljuje, što nam omogućuje da provedemo više vremena lebdeći na nebu. Svakim letom skupljamo dragocjene sate letenja, usavršavajući svoje sposobnosti i fino ugađajući svoje tehnike. 

Tijekom ove faze fokusiramo se na vježbanje i usavršavanje naprednih tehnika upravljanja parajedrilicom. Postajemo vješti u iskorištavanju snage vjetra, upravljanju toplim zrakom i korištenju dinamičkog uzgona kako bismo se vinuli još više. Naši nas instruktori vode kroz te zamršenosti, pomažući nam da razvijemo vještine i samopouzdanje potrebne za fino upravljanje.

Kako skupljamo iskustvo i samopouzdanje, bliži se trenutak kada smo spremni za polaganje završnog ispita za samostalne pilote. Ovo je značajna prekretnica na našem putu, jer označava prijelaz iz školskog staža u potpuno kvalificiranog pilota parajedrilice.

Završni ispit ocjenjuje naše znanje, vještine i sposobnost odlučivanja. Obuhvaća teoretsko razumijevanje, praktične manevre i demonstraciju naše vještine u rukovanju različitim scenarijima leta. Uspješan završetak ovog ispita daje nam slobodu da se upustimo u solo letove i samostalno istražimo neodoljivi svijet paraglidinga.